Известие

Collapse
No announcement yet.

Стъпков мотор GTV 1.8TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стъпков мотор GTV 1.8TS

Някой има ли представа за цени, съответно втора ръка, нов. Ако някой знае и варианти за почистване ще съм му благодарен. Колебая се къде може да ми е проблема - дросел клапа или стъпково моторче и искам да ги изчистя и двете.

Ако някой си е чистил моторчето, ще съм благодарен за съвети.

Проблем: В общи линии си мени оборотите на празен ход. 800 - 500 - 300 като на моменти предрусва чак и като подадеш газ ако е в най-ниските може да я угасиш, ако не и стъпиш здраво. За сега не ми е проблем понеже не я карам в града, но все пак искам да го разреша :>

---------- Post added at 20:36 ---------- Previous post was at 20:29 ----------

Между другото попаднах на интересна тема, кажете мнения. Става въпрос за рестартиране на ECU-то. Някой пробвал ли е нещо подобно?

http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...acle-cure.html
    Alfa Romeo GTV 1.8TS 144hp 2000` - Hell on wheels

Първоначално публикувано от Hipopotigar Покажи съобщение
    Някой има ли представа за цени, съответно втора ръка, нов. Ако някой знае и варианти за почистване ще съм му благодарен. Колебая се къде може да ми е проблема - дросел клапа или стъпково моторче и искам да ги изчистя и двете.

Проблем: В общи линии си мени оборотите на празен ход. 800 - 500 - 300 като на моменти предрусва чак и като подадеш газ ако е в най-ниските може да я угасиш, ако не и стъпиш здраво. За сега не ми е проблем понеже не я карам в града, но все пак искам да го разреша :>

Между другото попаднах на интересна тема, кажете мнения. Става въпрос за рестартиране на ECU-то. Някой пробвал ли е нещо подобно?

колега , отиди при Вихрен във фирмения сервиз на магистралата. той ще ти го почисти и адаптира.нВ повечето случаи проблема е в замърсяването на клапата а не на дефект в моторчето

относно ресета описан в английския форум, аз лично съм го пробвал и мога да кажа че и при мен работи!
    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
    Lancia Ypsilon '02

Comment

Почистването на дросела беше описано много подробно някъде из форума. но не го намерих..общо взето струва 30 мин време една отверка и един спрей ''карбуратор чоук'' 6-8лв

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=54679
        Ето я темата за която говориш, то форума си има цял раздел за такива неща

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=54679
          Ето я темата за която говориш, то форума си има цял раздел за такива неща
          Намерих я аз, даже писах на колегата. Ще умувам още дали да я почистя аз, че не съм от най-опитните и сръчни...
          Ще я изчистя и ако не стане ще пробвам с тоя ECU Reset.

Comment

Как става номера с ресета на Ecu-то,нещо немога да разбера какво се рестартира и какво се включва
            Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
            ALFA GTV 98'-155hp,2.0 T.Spark

Comment

Никой неможе да ми отговори...супер

Comment

Първоначално публикувано от oinotnA Покажи съобщение
                Никой неможе да ми отговори...супер
                Английски не знаеш ли?
                1. Disconnect battery for 45 mins
                2. Reconnect battery, and turn ignition to MAR for 90 secs
                3. Turn off and leave 90 secs
                4. Start engine WITHOUT pressing throttle and let the car idle for 15 mins (I repeat, do not touch the throttle whilst the car is idling)
                5. Turn engine off and leave for 10 minutes
                6. Start the car and go for a drive, using a number of styles (eg town, motorway, thrash etc)

1. Откачаш акумолатора за 45мин.
                2. Закачаш акумолатора и даваш на контакт за 90сек.
                3. Изгасяш от контакт за 90сек.
                4. Палиш колата без да даваш никаква газ от педала и остави колата да работи за 15мин (много е важно да не се подава газ при паленето)
                5. Гасиш двигателя и оставяш колата за 10мин.
                6. Палиш колата и отиваш да се возиш, като използваш различни стилове ( градско,магистрално, и светофарни изрязвания)
                В общи линий е това !

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                  Английски не знаеш ли?
                  1. Disconnect battery for 45 mins
                  2. Reconnect battery, and turn ignition to MAR for 90 secs
                  3. Turn off and leave 90 secs
                  4. Start engine WITHOUT pressing throttle and let the car idle for 15 mins (I repeat, do not touch the throttle whilst the car is idling)
                  5. Turn engine off and leave for 10 minutes
                  6. Start the car and go for a drive, using a number of styles (eg town, motorway, thrash etc)

1. Откачаш акумолатора за 45мин.
                  2. Закачаш акумолатора и даваш на контакт за 90сек.
                  3. Изгасяш от контакт за 90сек.
                  4. Палиш колата без да даваш никаква газ от педала и остави колата да работи за 15мин (много е важно да не се подава газ при паленето)
                  5. Гасиш двигателя и оставяш колата за 10мин.
                  6. Палиш колата и отиваш да се возиш, като използваш различни стилове ( градско,магистрално, и светофарни изрязвания)
                  В общи линий е това !
                  Мерси ))

Comment

Моля и да споделиш какво е станало

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                      Моля и да споделиш какво е станало
                      колегите Hipopotigar и oinotnA имат в подписите си CF2 мотори. badmadafaka поства тема за CF1 мотор, дросела е различен, МПХ немат нищо общо, адаптациите и те. Мисля че е хубаво да се уточните кои за кво се бори дет се вика
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                        колегите Hipopotigar и oinotnA имат в подписите си CF2 мотори. badmadafaka поства тема за CF1 мотор, дросела е различен, МПХ немат нищо общо, адаптациите и те. Мисля че е хубаво да се уточните кои за кво се бори дет се вика
                        Осъзнахме го в последствие, за това съм задържал процедурата за сега и разучавам. Свързах се и с колегата направил темата за почистването. Общо взето ECU-то ми е отгоре и има малко повече неща за сваляне :>

Comment

Осъзнахме го в последствие, за това съм задържал процедурата за сега и разучавам. Свързах се и с колегата направил темата за почистването. Общо взето ECU-то ми е отгоре и има малко повече неща за сваляне :>

Колега, казах ти къде да отидеш. За около 30-40 лева ще ти направят всичко като хората.
                          ...
                          иначе моя мотор е същия и процедурата за ресет на еку-то описана по-горе си работи, но не ми се влиза в излишни коментари.
                          Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                          Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                          Lancia Ypsilon '02

Comment

Разбрах, те но имам мерак сам да си го направа :> За това я взех тая кола. Да се бърникам.

Comment

Да,не се бях огледал за тази подробност с разликата в моторите,но вече е късно ...свалих дросела,почистих го,но сега изчаквам да изсъхне хубаво.След това ще направя ресета на Ecu-то и ще напиша резултат дали има.Имам едно въпросче и то е:-Към дросела беше прикачен един датчик който при отваряне на дросела се завърта и нещо в него(отчита нещо,подавано му от дросела),та за какво служи този датчик.Мерси

Comment

Working...
                              X